konkurs kompozytorski

FIS-ART-PITTURA

Fundacja Art Forum ogłasza I edycję Międzynarodowego Konkursu Kompozytorskiego FIS-ART-PITTURA. Konkurs ten ma na celu promocję
i rozpowszechnienie muzyki akordeonowej. Jest przeznaczony dla osób dorosłych, którzy nie ukończyli jeszcze 35 roku życia.

Tematem konkursu są utwory na akordeon solowy lub na dwa akordeony, których czas trwania powinien wynosić 8- 10 minut. Utwory konkursowe można przysyłać do 30.06.2015r. Dla zwycięzców przewidywana jest nagroda pieniężna. Osobom nagrodzonym ponadto zostaną uroczyście wręczone dyplomy podczas III Krakowskiego Festiwalu Akordeonowego w 2016 r. W ramach tego Festiwalu odbędą się również prawykonania nagrodzonych kompozycji.

konkurs na spot reklamowy

promujący muzykę akordeonową.

Fundacja ART FORUM i Krakowski Festiwal Akordeonowy w sierpniu 2014 organizowały konkurs na spot reklamowy promujący muzykę akordeonową.

Przedmiotem konkursu był kilkuminutowy film promocyjny dotyczący muzyki akordeonowej lub samego Festiwalu.

Jury Konkursu:

Iwona Siwek-Front – Przewodnicząca
Andrzej Górnisiewicz – członek jury
Adam Kałucki – członek jury
Marek Luzar – członek jury
Piotr Sawiński – członek jury
Grzegorz Skawiński – członek jury
Marta Żurek – członek jury

Po obejrzeniu nadesłanych projektów filmowych postanowiło przyznać:

- II Nagroda Konkursu na spot reklamowy Krakowskiego Festiwalu Akordeonowego dla Twórców filmu animowanego- KOLORAMA

- Nagroda Specjalna dla Twórcy filmu pt. "Accordion" za zdjęcia do filmu krótkometrażowego, ukazujące klimat Krakowa - tło Festiwalu

Jury zadecydowało o nieprzyznaniu I nagrody.

Emisja spotu nagrodzonego II Nagrodą, podczas Koncertu Finałowego
II KFA miała miejsce w Małopolskim Ogrodzie Sztuki 29 września o godz. 19:00. Podczas spotkania w ramach festiwalu w Pauza In Garden o godz. 18:00 pokazany został także film nagrodzony Nagrodą Specjalną.

SPACER Z AKORDEONISTĄ
Marta Nawrot - reżyseria, zdjęcia, montaż